НОВИНИ

Мъж от Самоков издъхна пред филиал на Бърза помощ

Мъж почина пред Бърза помощ в Самоков. Той е чакал пред входа му в кола в безпомощно състояние, докато чака лекар, който да го прегледа и да му помогне. В същия момент обаче дежурният лекар е придружавал линейка, която пътува до София и на негово място не е имало заместник, разказва Нова тв.

Имало е медицинска сестра само в спешното.

Чичо ми имаше проблеми с бъбреците, има бъбречна недостатъчност. Получи пристъп. отидохме в Бърза помощ, излезе една жена оттам и каза, че в момента няма доктор. Тя не можа да помогне. А в това време чичо ми лежеше безпомощен, проснат на задната седалка на колата, разказва Петър Илиев, племенните на починалия.

Близките на починалия са направили клип в момента на посещението, което са изпратили до медиите.

В този момент лекарят и медицинска сестра са придругавали с линейка пациент до София, който е бил в много тежко състояние. Във филиала е останала една медицинска сестра, която няма право да извършва никакви действия без ръководството на лекар. Но искам да подчертая, че филиалите за спешна помощ в областта не са филиали на спешните отделения на болниците, коментира Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.

Работното място на екипите е в линейките, а не във филиалите. Медицинската сестра е знаела състоянието на впоследствие починалия човек, то е било изключително тежко. През изминалата година и повече нашите екипи почти на всяко дежурство се отзовават на сигнали за този човек. Според сестрата след 6-7 минути е слязъл лекар, след това още един, за да се извърши пълен обем на реанимационните действия, които обаче са се оказали напразни. Няма как да знаем в колата ли е починал или по-рано. Но според информация на лекарите състоянието му е било несъвместимо с живота, посочи тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.