СВОБОДНО ВРЕМЕ

Тест: Колко силни сме емоционално?

Днес сме решили да ви представим един страхотен тест, който много успешно показва до каква степен сме емоционално силни. Както добре знаем, емоционалното състояние на всеки един от нас е различно и има хора, които просто са лабилни по природа. Е, ако не можете да определите това просто така, погледнете теста, който сме ви приготвили.

Представете си, че през прозореца на стаята ви долита синя птица и попада в капана на всички вещи и предмети. Решавате да я задържите при вас и с изненада откривате, че всеки ден птицата променя цвета си. Първо е станала жълта, след това е яркочервена и накрая става абсолютно черна. И така първо синя, след това жълта, яркочервена и черна. Каква е птицата на петия ден?

Изберете един от отговорите: птицата остава черна, птицата става синя, птицата става бяла, птицата става златна. Какво всъщност представя този тест? Птицата, която влиза в нашия дом, е символ на късмета, но сменя цвета си сякаш, за да се опита да ни обезпокои, че това щастие ще бъде за кратко. Реакцията ни в тази ситуация показва как приемаме трудностите в живота.

Тези, които смятат, че птицата остава черна, гледат предимно песимистично на живота.

Хората, които твърдят, че птицата отново връща синия си цвят, са предимно практични оптимисти. Те са на мнение, че животът е смесица от хубави и лоши моменти и ние няма как да се преборим с това.

Тези пък от нас, които смятат, че птицата ще стане бяла на петия ден, се държат много спокойно и уравновесено, когато са под натиск.

И тези, които твърдят, че птицата ще стане златна, определено могат да бъдат определени като „безстрашни“. Те приемат всичко, което им се случва с широка усмивка и живеят живота си определено по щастлив начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *