НОВИНИ

Братя руснаци в България: 20 приятели бяха мобилизирани! Половината вече са….

От 21 септември войната дойде в Русия, тя започна на през февруари, но досега руснаците не я усещаха, това казаха в студиото на Нова телевизия братята Петър и Александър Таневи, които са руснаци, които живеят у нас. Те са реално заплашени да получат призовки за мобилизацията, започната от Путин, макар че не са ходили в казармата по здравословни причини.

20 приятели в Русия вече получиха повиквателни, 10 вече избягаха в Казахстан и ние благодарим на казахите, че ни помагат, коментираха братята. Те разказаха, че в момента младежите буквално се преследват от военните, като включително се спират таксита, за да се проверяват пътниците. Вече се създават и чатове, в които се казва на коя станция на метрото в Москва дебнат патрулите. Това се случва не само в руската столица, а във всички големи градове.

Петър и Александър Таневи бяха категорични, че мобилизацията е изтребление на цяло едно поколение руснаци. По тяхна информация, мобилизираните не се обучават, а директно се насочват към Донбас и фронта в Украйна. Братята активно участват в протестите и се надяват ЕС да започне да дава закрила на дезертьорите от Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *