НОВИНИ

Млад руснак направи на решето началник на военната комисия в Иркутия

Трудно върви първата мобилизация в Русия от Втората световната война, при която загинаха 27 милиона души от народите в СССР.

Във военната комисия в Уст-Илимск (Иркутия) се стигна до стрелба по време на т. нар. „частична“ мобилизация. Това се вижда от видеа разпространени  от местните Телеграм канали.

На заисите се чува как в залата на военкомата се чуват изстрели, а хората се разбягват. След това се вижда как изнасят на носилка човек.

BRIEF съобщи, че военният комисар в Уст-Илимск е бил убит в резултат на атаката. По-късно обаче близкият до силовите структури Телеграм канал „112“ съобщи, че военният комисар Александър Елисеев е ранен, а не убит.

Губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев подтверди, че председателят на призивната комисия в Уст-Илимск е жив, но се намира в тежко състояние.

25-годишният руски гражданин Руслан Зинин е стрелял в офиса за военна регистрация и записване в Уст-Илимск. Именно той е прострелял шефа на военкомата Александър Елисеев, съобщи руският телевизионен канал „Звезда“, предаде OFFnews.bg.

Руските медии съобщават, че военният комисар Александър Елисеев е провеждал инструктаж на мобилизираните войници, при което Зинин е започнал да стреля по него с пушка.

Младият руснак е стрелял няколко пъти.

Един от служителите в офиса за записване на военнослужещите разказва, че всички мобилизирани мъже са били събрани за инструктаж в залата. Когато военният комисар започнал да говори, Зинин „просто излязъл с думите „Никой никъде няма да ходи“.

Според Телеграм канала „Маш“ точните думи на Зинин са били: „Никой няма да отиде на война“.

Медиите са успели да разговарят с майката на младежа Марина Зинина. Тя им обяснила, че в последно време синът ѝ е живял при баба си. По думите ѝ той се е явил във военкомата доброволно и не е получавал повиквателна. Преди ден обаче призовка дошла за най-добрия му приятел, който нямал какъвто и да е военен опит и не отговарял на обявените условия за т. нар. „частична“ мобилизация. Това много разстроило Зинин. Майката казва, че не знае откъде синът ѝ е взел пушката, с която е гръмнал председателя на наборната комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *