НОВИНИ

Куриози от изборния ден: Пиян се бори с машината, а жена си тръгна с разписката

В секцията в бургаския квартал „Победа“ е имало куриозна ситуация. Жена е избягала с хартиения отрязък от машината, след като е гласувала.

„Дойде, направи своя вот, след това видя, че не е това, което е искала, взе си бележката и си тръгна. Зачетохме вотът като невалиден заради погрешно гласуване“, обясни Стефан Георгиев, председател на СИК.

Сериозно подпийнал избирател в Бургас пък се бори с машината над пет минути. На кадрите се вижда как той кляка пред устройството и му е нужна помощ, за да упражни правото си на глас.

Мъжът не успява да хване картата, после е успял да натисне избора си. Той каза, че му е било трудно да гласува с машината. В бургаския квартал „Комлука“ няма желаещи да гласуват. Секциите в училището в квартал „Христо Ботев“ са почти празни, предаде NOVA.

В бургаския квартал „Победа“, известен като „Комлука“, където живее предимно ромско население, няма желаещи да гласуват. Секциите в училището в квартала „Христо Ботев“ бяха почти празни.

„Основният проблем е, че повечето в квартала са неграмотни и не могат да се справят с гласуването с машини. На някои от тях им отнема по 5 минути, за да успеят. Има всякакви куриозни случаи. Поставят картите върху екрана, не успяват да прочетат имената“, заяви председателят на СИК Лиляна Генова.

В квартала през последните седмици се проведоха три акции срещу лихвари, които опрощават дългове срещу вот за определена политическа сила. Местните коментират, че вече никой не им предлага пари, за да гласуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *