НОВИНИ

Какви избори, бе? Благо пак се развежда!

Докато кънчовците, Първан Симеонов, Митко Ганев, Мира Радева и останалите адепти на социалните науки смятат десетични запетайки, мандати и промили, аз ще ви дам един твърд процент. 99,99 на 100 е сигурно, че бракът между Благой Георгиев и младата старлетка Полина ще приключи с развод по взаимно съгласие преди Корнелия Нинова да бъде изхвърлена с шутове от опозицията на „Позитано“ 20. Злите езици шушукат, че джукестата брюнетка дори вече се е изнесла от общия си дом с ритнитопковеца и виден застъпник за светостта на християнското семейство.

Знаете ли, малко ми е жал за Благо. Не е като да не се старае момчето да намери любовта и брачното щастие. Пробва черни, пробва руси, пробва трътли, пробва гимнастички, пробва най-долни курви и отдадени католички, путинистки и соросоидки, веганки и кебапчийки. Несполуките му на интимния фронт са категорично доказателство, че отчаяно търси там, където никога няма да открие щастието. Малко да ви прилича на клетия български избирател, който в неделя пак бръкна в торбата със сливите и извади… дедовия?

Методът на пробите и грешките вероятно е най-примитивният начин за решаване на проблеми, родил се още в неолитните пещери, когато косматите ни прародители тествали дали ако подадат ръка на саблезъбия тигър, той ще я стисне, или ще я отхапе. При навлизането на по-висши психични процеси в общественото ни развитие той би трябвало да отстъпи път на алгоритмите, симулациите, обоснованите научни предположения. Да, ама не. Когато застанем пред урната, пак се превръщаме в миришещи на прясно одрана кожа, пот и лайна неандерталци. И пробваме, за да видим какво ще стане.

Пробвахме Царя и Иван, пробвахме Бойко, Яне Янев, Бареков, Марешки, Джамбазки, Слави, Копейкин и Стефан Янев. И продължаваме с опитите. Точно както Благой Георгиев продължава да надува коремите на знайни и незнайни плеймейтки, бръмчалки и футболни златотърсачки. И после като последен загубеняк плаща тлъсти издръжки от все по-бързо топящите се авоари, завоювани в безметежните години под крилото на щедрия му другар Рамзан Кадиров.

И докато Благо има да храни само 4-5 детски гърла, избирателят налива като обезумял в ненаситните търбуси на евтини популисти, ченгеджийски проксита, кремълски пионки и алчни местни лобисти. И никога не се уморява да се довери на поредния очевиден кретен и психопат, който само след месец ще псува и проклина до девето коляно.

През всичките тези години на прехода българите непрестанно търсят уж нови лица, чисти политици, необременени от миналото, генетиката, психическо заболяване или финансов интерес. И винаги бързо се разочароват от тях, като отново започват да се озъртат за поредните различни, млади, свежи, неопетнени.

И избирателят, и Благо трябва най-после да се научат, че не са им нужни девственици. И у политика, и у половинката ти, най-важното качество е надеждност. Пък ако ще и да е най-дъртата и сбръчкана брантия, трябва да можеш да разчиташ на нея, когато ножът опре до кокала. Или до газа. Или до бомбата на Владимир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *