НОВИНИ

Обвиниха 23-годишен мъж за смъртта на таксиметровия шофьор в София

Задържаният има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Обвиниха 23-годишен мъж за смъртта на таксиметровия шофьор в събота в квартал „Разсадника“ в София, съобщава Нова телевизия.

Пред камерата братът на покойника пък заплаши, че ако задържаният не получи доживотна присъда, опечалените роднини щели да му стъжнят живота.

Задържаният има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

По неофициална информация разследващите работят и по втора версия – за това, че в скандала се включва и приятел на таксиметровия шофьор, с когото се нахвърлят да бият 23-годишният мъж.

Той е привлечен под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. Задържан е за 72 часа.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. Извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Й. И. към наказателна отговорност.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

Петя Илиева, която станала свидетел на боя, каза пред камерата на Нова телевизия, че е видяла как след засичането от младеж изскочил от колата и започнал да налага таксиметровия шофьор.

Друг свидетел пък каза, че момчето е изпаднало в безсъзнание, но биячът продължил да го рита. Неговите приятели, които също са били в колата, не можаха да го спрат, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *