НОВИНИ

Свидетел със смразяващ разказ за ужаса в София, в който загина тийнейджърка ВИДЕО

Свидетел проговори за трагедията с камион, който се вряза в спирка в София. Инцидентът е станал на кръстовището на ул. “Орехова гора” и бул. “Гоце Делчев” в квартал “Стрелбище” в София. 19-годишно момиче загина на място.

Ето какво разказва пред Sofia24.bg човек, който е минавал в същото време оттам:

“Движих са на отсрещния тротоар и видях камион, жената се движеше по тротоара и камиона я блъсна. След това се удари в дървото и в автобусната спирка. На автобусната спирка нямаше други хора”.

Петър е първият човек, който се притичва на помощ секунди след катастрофата. Ударът става пред очите му.

„Вървях на отсрещния тротоар. Камионът се движеше с висока скорост – поне 60-70 км/ ч. Нямаше никакъв спирачен път. Първо удари жената, хвърли я 7-8 метра и накрая се спря в автобусната спирка”, разказа мъжът пред Нова.

Петър отваря вратата на камиона, за да провери как е шофьорът.

„Беше в шок, не можеше да говори и не знаеше какво се случва. За жената беше ясно, че няма какво да се направи”, каза още той.

Тепърва предстоят множество експертизи, които да установят как се е стигнало до трагедията. По първоначални данни на разследващите камионът се е движил с около 60 км/ч, което е два пъти повече от разрешените там 30 км/ч – заради пешеходната пътека с легнал полицай. Според очевидци в момента на удара момичето вече е било на тротоара, след като секунди по-рано е пресякло улицата.

Камионът помита жертвата и изминава още няколко метра, повличайки пътни знаци и клони на дървета. Финалният удар е в спирка на градския транспорт, на която като по чудо в този момент няма хора.

Предстои да се установи и имало ли е как и опитал ли се е шофьорът да предотврати удара.

Разследващите не изключиха на шофьора да му е прилошало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *