НОВИНИ

Шофьор на автобус шокира пътничка след въпрос защо пропуска спирки

Автобусите не спират на спирки през уикенда, твърди читателка на Plovdiv24.bg. Даваме думата на жената сега:

“Здравейте,

Свързвам е с вас по повод своеволията в градския ни транспорт. На телефоните към транспортните фирми никой не вдига. Естествено, събота беше (8 октомври). И естествено, автобусите са разредени. Чакам на спирка номер 147 (в “Прослав”) за посока центъра. Минава автобус с номер 66 в 16:54 ч. и подминава. Дори не намали. Не можах да запиша номера.

След още 10 минути се задава и автобусът с номер 15, също нямащ намерение да спре. На спирката сме само аз и възрастен мъж. Размахах ръце, за да може поне този път да се качим и автобусът намали, почти спря и се качихме. Попитах шофьора защо не спира при положение, че има хора на спирката.

Докато си млящи снакс, господинът спокойно отговори: “Ами няма никой по спирките. Вие си гледате телефона. Не ми давате знак, че чакате. Аз ако трябва да спирам на всеки, дето си гледа телефона по спирките, не е добре това”.

Обясних му, че цели двама души чакаме и следя автобуса в приложението. Смути се леко сякаш, но без особен ефект. След две спирки се качи друга жена, след като и нея почти подмина. И тя го попита същото – защо не спира. Отговори й, че не се разбирало, че чака и да им спирал ей така не било хубаво това.

Такава наглост с непоклатимо спокойствие при положение, че това му е работата, а не да си прави кръгчета в града с фирмено гориво, не бях срещала отдавна. Трябва да махаме и да скачаме пред автобусите, за да реагират на пътниците, които искаме да се качим ли?

Нещата не стояха по същия начин, когато наближи централна зона. Вече спираше, без да го гонят, но на квартални спирки защо да отбива?! Там хора не живеят и няма кой да прави оборот.

Ясно е, че няма подбор и правила. И дори с десетки сигнали, всичко си е все същото. Пътниците сме виновни, че си стоим по спирките и не сигнализираме”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *