НОВИНИ

Самолет се разби в жилищна сграда в Русия

Военен тренировъчен самолет се разби в жилищна сграда в Ейск, Югозападна Русия, недалеч от обявените от Москва за анексирани територии на Украйна. Най-малко четири са жертвите, ранените – поне 25 души. Сред пострадалите има три деца на възраст между 8 и 10 години.

За новината първо съобщиха агенциите ТАСС и „Интерфакс“. В „Телеграм“ се появиха снимки и видео от очевидци с кадри от мястото на удара, на които се виждат експлозии и пожар.

Руското министерство на отбраната потвърди станалото. Според институцията инцидентът следва опит за набиране на височина при учебно-тренировъчен полет. Запалил се е един от двигателите.

„Интерфакс“ същевременно отбелязва, че при излитане самолетът е имал пълен комплект боеприпаси.

На мястото на катастрофата – в района на улица „Комунистическа“ – се съобщава за серия взривове, заедно с пожар – в блока, върху който е паднал самолетът. Министерството на отбраната обяснява това с възпламеняване на гориво.

Според „Маш“ мястото е на 150 метра от училище в Ейск, в което към момента били близо 600 деца, а преподаватели бързо извели учениците на улицата.

Според канала в „Телеграм“ 112 са засегнати най-малко 15 жилища (по-късно се появиха данни за най-малко 45). В информацията на ТАСС се казва, че горят от първия до деветия етаж (агенцията се позовава на очевидци). Пилотът е катапултирал.

Военен самолет се разби в жилищна сграда в Русия недалеч от Украйна, има жертви

© google maps

Ейск се намира в Краснодарския край. Според „Интерфакс“ самолетът, с който е станал инцидентът, е „Су-34“.

 

Образувано е наказателно разследване за „обстоятелствата и причините“, свързани с инцидента, съобщи Следственият комитет на Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *