НОВИНИ

Разследват смъртта на възрастен човек, блъснат от влак

Разследват смъртта на възрастен човек, блъснат от влак. Досъдебното производство се води от Окръжната прокуратура в Разград. Инцидентът станал на железопътна (жп) линия в района на Исперих, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Около 10:00 часа, между исперихските села Подайва и Тодорово, машинист на влак забелязва човек, лежащ на жп линията. Подава звуков сигнал, но мъжът не реагира на сигнала. Незабавно са предприети действия за спиране на композицията, но разстоянието е твърде малко и се стига до фатален сблъсък. Мъжът е загинал на място.

Установена е неговата самоличност. Той е на 76 години и страда от тежка форма на деменция. Възрастният човек е живеел при дъщеря си в Китанчево. От снощи мъжът е бил в неизвестност и тази сутрин е обявен за издирване от дъщеря си, каза за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Тя посочи, че инцидентът е станал на около километър извън Тодорово, където няма жп прелез.

Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел и се извършва под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Разград. На място текат огледи, разпитват се свидетели, назначени са множество експертизи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *