НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: Не искаме да управляваме нито с ГЕРБ, нито с ПП

Мустафа Карадайъ от ДПС произнесе своята политическа реч от трибуната на Народното събрание като изтъкна желанието на партията си: „Не искаме да управляваме нито с ГЕРБ“, нито с ПП, предаде БТВ:

„Днес е време за анализи и равносметки, за планове и стратегии. Народът никого не овласти да състави еднопартийно правителство. Първите две парламентарни групи не правят мнозинство. Народът отново доказа, че е мъдър. За пореден път се видя, че уроците не са научени, поуките не са извлечени. Политиците не успяха да обяснят на хората какви политики предлагат, какви решения имат за кризите, а водиха кампании на омраза, противопоставяне и разделение. За пореден път нямаше диалог, а липсата му е основен белег на управляващите през последното десетилетие.

Липса на диалог между институциите и в обществото е сигурно условие за криза и разпад. И може би това не е само проблем на партиите, а е въпрос с препратка към съвременната криза в общуването въобще. Оснона задача е да решим проблема с липсата на диалог, за да отговорим на предизвикателствата пред нас.

Лесно е да кажеш, че избирателите са ти отредили място на опозиция, но те са ни избрали да се справим с кризите в условия на растящи цени, бедност, студ, мрак и др.

Ние сме готови на диалог, доказали сме го. Доказали сме, че можем да мислим дългосрочно. Така политиците могат да намират верните решения. Готови сме на диалог в името на гражданите.

България трябва да продължи своето евроатлантическо развитие. Ние сме членове на НАТО и ЕС и точка. Да седнем на масата на преговорите. Лесно е да кажеш, че няма да работиш с някого.

Лесно може да се посочи, че през последните 12 години единствено ДПС беше истинска опозиция на ГЕРБ. И сега се борим с модела ГЕРБ, но с други изпълнители. Ние не искаме да сме с ГЕРБ. Нито с управлявалите през последната година и половина. Защото едните вкараха популизма във властта, а следващите престъпвайки основния закон, за да влязат във властта, лишиха държавността с ускорени темпове. Реставрираха лоши спомени, окрадоха парите ни, направиха ни длъжници за поколения напред. Можем лесно да се обявим за жертви, но няма, защото е безотговорно. Това е безотговорно.“

Редактор: Виолета Николаева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *