НОВИНИ

Слави Трифонов за избора на председател на НС: Трагедия СНИМКА

По отношение на това, което се случва в Парламента мога да бъда много ироничен. Но няма. Защото е тъжно и предполагам, че всички ще се съгласите с това.

Това написа на личната си страница във Фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов по повод патовата ситуация около избор на председател на парламента.

“Защо е такъв тоя Парламент? Защо е такъв футболът? Защо са такива полицаите? Е, отговорът е ясен и ние не бива да се срамуваме от това, или ако се срамуваме, е крайно време да направим нещо по въпроса.

Българският футбол е такъв, защото ние сме такива. Българските полицаи са такива, защото ние сме такива. И българският Парламент е такъв, защото ние сме такива. Е, та нали тези хора са дошли от нас. И футболистите и Българският футболен съюз са българи, и полицаите и полицията са българи, и политиците и Парламента са българи.

Тоест, като гледам днешния Парламент, той безусловно ми прилича на огледало, в което се оглеждаме всички ние. Всички, които сме български граждани, живеем в тази държава, и в крайна сметка носим отговорност и за българския футбол, и за полицията, и за Парламента.

Е да де, Слави, ама нали ти и твоите хора направихте партия и вие бяхте част от този Парламент? Е, да де, ама не от този Парламент. От предишните три парламента. И в тях, между другото, си имаше председател на Народното събрание. Блазня се и да кажа, че и сега съм виновен за това, че те не могат да си изберат председател, ама тоя път обективно няма как. Просто „Има такъв народ“ не е член на сегашния Парламент.

Затова моралът е толкова важен. За всички. И основно за политиците. Защото политиците носят повече отговорности от нас. Заради решенията, които взимат, законите, които правят и фактът, че управляват държавата. Затова, ако искаме де се оглеждаме в това огледало “Парламента” и да ни харесва това, което виждаме, безапелационно трябва много внимателно да избираме. И следващия път, и по-принцип.

Защото днешният Парламент е голям майтап. Сбърках, не е майтап – трагедия е”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *