НОВИНИ

Починалото бебе е било бито през три различни периода

Ново обвинение ще бъде повдигнато на осиновителката на 2-годишното момиченце от Пловдив, което почина в болница след близо месец борба за живот.

Жената беше задържана, а твърденията ѝ са, че тежките травми детето е получило вследствие на падане от леглото. Лекарите обаче изразиха съмнение, че то е било пребито. Този път прокуратурата ще проверява и дали социалните власти правилно са проследили как осиновителката е отглеждала момиченцето.

„Делото още вчера е изпратено на Окръжната прокуратура в Пловдив за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. От експертната справка става ясно, че причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна с отток. По делото има депозирана медицинска експертиза, която очертава три групи телесни повреди. Това означава, че в три различни времеви периода са му нанасяни телесни повреди – хематоми, охлузвания, натъртвания по цялото тяло. Обвинението касае домашно насилие. Предстои аутопсия на детето”, коментира зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев в ефира на Нова.

Психиатричната експертиза на жената е установила, че тя е вменяема и може да участва в наказателния процес. Прокурорът обаче уточни, че в нея е липсвало всякакво майчинско чувство. Нито веднъж тя не е попитала какво е състоянието на осиновеното от нея дете. Единствено я вълнувало как ще се отнасят с нея в ареста.

Част от материалите по делото са и за работата на социалните служби. „Нямам никакви притеснения. Майката е посетена регламентирано три пъти, а останалите посещения са били нерегламентирани и са отразени със съответните протоколи. Тоест, проверките не са само три”, уточни директорът на „Социално подпомагане” – Пловдив Надя Танева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *