НОВИНИ

Извънредни новини за делото на Семерджиев: Изправени сме пред сериозен проблем

“Досъдебното производство по делото на Георги Семерджиев е почти на финалната права. На 5 ноември изтича срокът, и вярвам, че делото ще бъде приключено и изпратено на прокуратурата”, заяви зам.-директорът Националната следствена служба Ясен Тодоров пред bTV.

Всеки обвиняем има право да не дава обяснения, а има право и да лъже. Семерджиев може да казва каквото си иска, той и пред съда каза, че е бил отвлечен. В момента в който имаме разрешение, ще покажем на българската общественост какви доказателства сме събрали.

Към основното дело, което е за ПТП, има две други производства. Едното е за “полицейски чадър”, който обаче е доста трудно доказуем. Там не можем да се ангажираме със срокове. Другото е за дейността на Семерджиев и негови т.нар. “бизнес партньори”, като става въпрос за пране на пари.

Това което е публично известно е за помощта, оказана от полицейски служител, непосредствено след катастрофата. Десетки полицейски служители вече са разпитани. Разследването ще приключи до две седмици и ще можем да споделим повече детайли.

“Ако се доверим на данните от столичния КАТ, че всеки 3-ти шофьор употребява наркотични вещества – то сме изправени пред сериозен проблем”, посочи Тодоров във връзка със зачестилите случаи на ПТП-та с дрогирани шофьори.

“Някой трябва да ги разпространява тези наркотици. Още когато се викаше “Ура” и се отваряше шампанско при затварянето на спец. прокуратурата ви казах, че ще има бум на престъпността.

Явно по линията борбата с наркотични вещества нещата не вървят както трябва. Политическото ръководство на предишния кабинет отказваше да работи с прокуратурата и затова резултатите са такива”, обясни магистратът.

“Единствената власт в държавата, която в момента е остров на стабилността – това е съдебната власт”, каза още Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *