НОВИНИ

Каква е крайната цел на Борисов?

Парламентът е временен и обречен и ролята му е да приеме 2-3 закона. Никой не мисли за дълго правителство. Реалният проблем между ГЕРБ и ДПС от едната страна и ПП и ДБ от другата е “Пито – платено”. Мечтата на ГЕРБ е легитимация. ПП не може и не иска да ги легитимира. Има един – казва се Христо Иванов. Ключът във всички по-нататъшни битки е в ДБ. На ГЕРБ не им стига властта. Трябва им съвместна власт. Именно с ДБ. Това може да стане в следващото НС през избори. На ГЕРБ им трябва коалиция с ДБ.

Такава теза изказа в ефира на Българската национална телевизия социологът Андрей Райчев.

Според Петър Георгиев обаче това е невъзможно, защото нито Иванов, нито пък “Демократична България” биха влезли в един и същи капан два пъти.

“Кой разумен човек ще влезе в един и същи капан, колкото и да му обясняваш, че е важен? Как Христо Иванов ще каже “Пито – платено”?, попита Георгиев.

По думите му няма ново мнозинство в парламента след избора на Вежди Рашидов за шеф на НС.Той бе избран след предложение на Корнелия Нинова и с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и “Български възход”.

“Не, няма ново мнозинство. БСП реши да запише червена точка пред избирателите си като партията, разрешила Гордиевият възел”, смята Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *