НОВИНИ

Риши Сунак е първият индуски министър-председател на Великобритания

Риши Сунак е първият индуски министър-председател на Обединеното кралство. Той е първият министър-председател на Великобритания, който не е бял. Няколко видни депутати от Консервативната партия подкрепиха Сунак, напускайки лагера на Джонсън, пише „Стандарт“, позовавайки се на медиите в Индия.

Сред тях са бившият министър на вътрешните работи Прити Пател, министрите от кабинета Джеймс Клевърли и Надим Джахави. Самата Прити Пател е бивш британски министър от индийски произход, която подаде оставка от поста си миналия месец, след като Лиз Тръс беше избрана за министър-председател. Тя каза, че Консервативната партия трябва да даде шанс на Сунак да ръководи.

Риши Сунак, докато обявяваше кандидатурата си, каза, че иска да „оправи икономиката на страната, да обедини партията си и да работи за страната.“

Победата на Сунак е голям политически обрат, тъй като той загуби от Лиз Тръс на изборите за партийно ръководство миналия месец. Тръс обяви оставката си като министър-председател в четвъртък след само 45 дни на поста министър-председател на Великобритания.

кадър Нова телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *