НОВИНИ

Искат оставката на Рашидов, обвиниха Атанасова в злоупотреби !

Със закачки, спорове и искане на оставки започна днешният работен ден в Народното събрание.

Още със старта на заседанието депутатите си размениха хапливи реплики, стана ясно от живото предаване от парламента днес.

Пръв на трибуната застана Иво Атанасов от „Продължаваме Промяната“. Той веднага захапа Вежди Рашидов и Десислава Атанасова:

„Г-н председател, първо моите уважения като човек на изкуството и като скулптор и до тук. Моята процедура е по начина на водене не само на заседанията на НС, а и вашето ръководство на администрацията на НС. При вашия избор вие ни четохте смс-и от 50-60 човека, които са ви молили да останете, включително и великия Христо Стоичков, който е плакал по телефона. Всеки има своите симпатизанти и привърженици. По начина на водене на заседанията, аз смятах, че след кърджалийското чудо, няма да използвам квалификациите, които нежно употребяваше г-н Борисов, явно сме стигнали дъното, но явно продължаваме да дълбаем в калта.

Преди един ден пред вашия кабинет видях представители на гражданско движение БОЕЦ, които вие не искахте да приемете, и които ви чакаха, за да ви връчат едно листче, което аз ще ви предам.
Казаха, че в тази папка са събрани документи за лицето Стефания Караславова. Помолиха ме тази папка да ви я предам и тя е при мен. Касае се за три одиторски доклада, за законно нарушение на това лице, и ако вие сте запознати със служебното досие на това лице, вариантите са два.

Или да изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя да ръководи вашите административни действия, или да продължавате с калинките на ГЕРБ, със схемите на злоупотреби, това са двата варианта, г-н председател. Тук се касае в тези одиторски доклади за сключване на договори с Велинград, за ремонта на Партийния дом, за разпределяне на ДМС-та, по 20 000 лева на месец е получавала тази жена. И единствения критерий е било героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ. Моето разочарование от вас е огромно като администратор, ако това нещо е вярно, и ви казах какви са вариантите.

Вие, ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, това говори, че сте лош администратор или сте подведени и Деси Атанасова се е развихрила в администрацията. Аз ще я представя тази папка в ръководството на моята парламентарна група, и за мен единственият изход от ситуацията е да направя предложение към ръководството на парламентарната група, да внесем искане за вашата оставка. Благодаря ви!

Ето ви листчето от сдружение БОЕЦ. Ако папката я искате – ето.“

„Ще я запазя за вечни времена“ – отговори Рашидов. Последва смях в залата. Вие нали успяхте да свършите“, каза още председателят към говорещия и отново последва смях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *