НОВИНИ

Проговори бащата на прокурорския син от Перник

Прокурорският син от Перник, обвинен за побои, се връща в ареста. Причината – проверка на правосъдното министерство е показала, че Васил Михайлов е нарушавал мярката си за неотклонение и е излизал от дома си.

Днес екип на БТВ разговаря с бащата на обвиняемия – прокурора Бисер Михайлов. Той беше категоричен, че синът му не е нарушавал мярката си за неотклонение.

– Имате ли представа той нарушавал ли е мярката си за неотклонение?

– Как аз мога да ви кажа това? Това може да ви го каже Областна дирекция на МВР – Перник. Аз доколкото знам и съм сигурен – че не е нарушавал. С електронна гривна, под непрекъснато наблюдение, няма как да наруши мярката за неотклонение.

– Ние днес направихме една справка в ГД „Изпълнение на наказанията“ и според тази справка той е с гривна от петък, а е пуснат в четвъртък от ареста.

– И какво очаквате да ви кажа? Аз съм сигурен, че не е нарушавал.

От дома си Васил вчера направи признание, че е пребивал хора. Баща му отказа да коментира думите на сина си, като каза, че има съд и прокуратура.

Михайлов беше пуснат от ареста в четвъртък под домашен арест. Той заяви, че е нарушавал мярката си за неотклонение и дори е бил на дискотека в петък вечерта. Днес, след репортаж на телевизията, от Министерството на правосъдието направиха проверка. Тя е установила, че действително Васил Михайлов е излизал навън. Очакват се дисциплинарни наказания.

От терасата на дома си Васил Михайлов вчера показа, че е с проследяваща гривна на глезена и каза, че въпреки това е излизал навън.

„До магазина постоянно, даже ходих на дискотека. Петък имаше дискотека тук, пернишката дискотека, и трябваше малко да разпусна, все пак съм била в ареста пет месеца“, каза вчера Васил Михайлов.

Според съпругата на футболния треньор Румен Андонов, за чийто побой прокурорският син е обвиняем, той е излизал в четвъртък – часове, след като промениха мярката му от задържане под стража на домашен арест.

„Със сигурност знам, че е нарушил мярката за неотклонение преди да му поставят гривната“, заяви Марияна Андонова, съпруга на пострадалия Румен Андонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *