НОВИНИ

Георги Софкин е открит мъртъв с множество наранявания

63-годишният Георги Софкин почина след фатално падане! Най-известният малък човек е издъхнал навръх Деня на будителите – 1 ноември, пише Lupa.bg.

„За съжаление, можем да потвърдим, че Георги Софкин почина и има смъртен акт при нас“, коментираха от община Тополовград.

Софкин е родом от южното градче, където новината за кончината му бързо се разпространява.

Малкият човек е издъхнал във вторник вечерта в интензивното отделение на болницата в Стара Загора.

В областния град Георги живееше през последните години.

„Информацията, с която разполагаме, е, че е паднал и е получил множество наранявания, които са довели до смъртта му.

Социален работник от болницата се свърза с нас, за да ни съобщи тъжната вест“, обясниха от общината в Стара Загора, като посочиха, че не могат да предоставят повече подробности.

Редакцията изказва съболезнования на близките му!

Софкин хвърлен от балкон „на шега“?

Много преди да почине, Георги Софкин се е отдалечил от асоциацията за малки хора, на която беше председател. Дребосъкът станал известен от медиите и започнал да си движи свои работи, вместо да се занимава с големите проблеми на хората с нисък ръст. Появили се и съмнения за финансови гешефти.

Lupa.bg се свърза с асоциацията и от там ни увериха, че от много отдавна двете страни не са в никакви взаимоотношения. Те дори нямаха информация за трагичния инцидент със Софкин и останаха озадачени, че той е починал.

Междувременно от полицията в Стара Загора упорито отказват да дадат каквито и да е подробности как точно е починал малкият човек. Дежурното обяснение е, че „се работи активно по случая“.

Заради липсата на информация в Стара Загора започнаха да шушукат, че става дума за криминално престъпления, в което е замесена известна личност. Говори се също така, че Софкин е бил хвърлен от балкон на шега, но тази информация все още не е потвърдена от официалните органи. Мълви се още, че джуджето често било наемано от извратени бизнесмени като атаракция, за да сервира в домовете им и да ги забавлява. Софкин се съгласявал на унижнията срещу твърд хонорар от 500 лева на вечер.

Преди два дни мъжът е бил докаран в интензивното отделение с рана на главата в кома, от която така и не успял да излезе. Имал е и тежка черепно-мозъчна травма. Цялото му тяло било в рани.

Цели два дни информация за инцидента липсва, а при обаждане в полицията на Стара Загора от там категорично ни бе заявено, че няма как да кажат как точно е починал Софкин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *