НОВИНИ

Бивш МВР шеф огласи скандално уволнение, предшествало убийството на граничаря

Всичко, което се случва в системата на МВР води до влошаване на ситуацията. Както преди няколко дни и сегашният служебен вътрешен министър каза – това е в резултат на некоординирани действия на различни полицейски служби.

Темата коментира в ефира на БНТ бившият вътрешен министър Христо Терзийски.

„Не мога да коментирам в детайли този случай, но предполагам, че става дума за липсата на координация, липсата на организация. Преди няколко дни е уволнен заместник-директор, който отговаря за охрана на държавната граница по претекст, че вече сме се справили с миграционния натиск.

Системата на МВР не работи и това се вижда от поредицата случаи по пътищата в България и на границата“, каза Христо Терзийски – бивш министър на вътрешните работи.

Министър Дерменджиев категоризира случилото се като „гнусен“ инцидент, и се закани родните служители да отвърнат по същия начин.

Главсекът на МВР Петър Тодоров разкри, че двамата служители, които са били на пост, са забелязали дупка в оградата на границата. Тогава слизат от превозното си средство и по тях е открит огън от мигранти, намиращи се на турска територия.

Извършителите все още се издирват, те ще бъдат съдени в Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *