НОВИНИ

Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го !

По последна информация стрелбата е дошла от турска страна, предаде БНТ. Смята се, че стрелецът е бил от турската граница, а не от българската и в последствие да е прескочил от турската.

„Знам, че е имало инцидент, при който е загинал полицай и нищо друго. Това ми казаха по телефона към 00ч снощи. То всеки ден минават мигранти – няма сутрин няма вечер – това е ежедневие.“ Това коментира кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов.

За инцидента са уведомени граничните власти на Турция, като е направена среща на линията на държавната граница с цел установяване и задържане на извършителя.

Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в момента. Към мястото пътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Както писахме по-рано от МВР съобщиха, че полицай е убит до границата с Турция. Инцидентът е станал около 20:35 часа снощи. Неустановен извършител е стрелял по съвместен наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, които са охранявали границата в района на село Голям Дервент. На място е загинал граничният полицай.

Инцидентът, при който полицай загина близо до Елхово, не е първият подобен в граничния район. Още няколко подобни случая са ставали през годините.

През август тази година двама полицаи загинаха при катастрофа, докато преследваха автобус с нелегални имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата загинали тогава бяха на 31 и 43 години.

През 2014 година катастрофа с камион с гранични полицаи в района на Средец, близо до българо-турската граница, завърши с един убит и 15 ранени. При инцидента загина 34-годишният водач на камиона – граничен полицай от Русе.

През последните месеци мигрантския натиск към страната ни е завишен неколкократно. Това признаха и от ръководството на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *