НОВИНИ

Привикаха Росен Христов в следствието за доставките на газ

Министърът на енергетиката заяви, че не може да обсъжда детайли, за да не пречи на следствието

Министърът на енергетиката Росен Христов е бил повикан в Националната следствена служба, съобщиха за БГНЕС от Министерството на енергетиката.

Служебният министър е повикан като свидетел, за да даде информация за газовите доставки, осъществени по време на предишното управление. Христов заяви обаче, че не може да обсъжда детайли, за да не пречи на следствието.

“Мен лично като министър и гражданин най-много ме притеснява нарушаването на Закона за енергетиката и купуването на газ без тръжни процедури въпреки резултата от високата цена”, бе лаконичният му коментар по темата, цитиран от бТВ.

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на Росен Христов. Във връзка с това той коментира, че не е разбрал смисъла от това искане.

„Той ме обвини, че правя някаква политическа атака. Може би не е слушал внимателно. В моето изказване, освен факти за действията на „Булгаргаз“ и икономическа оценка за резултата от тези действия, нямаше никакви препратки нито към определени лица, нито към конкретни партии. Не знам защо той оцени моето изказване като нападка срещу „Продължаваме промяната“. Дори правителството не беше споменавано, а фокусът беше изцяло върху хронологията с доставките на газ и действията на „Булгаргаз“, обясни Росен Христов.

Той заяви, че няма да си подаде оставката, защото не смята, че с действията е нарушил каквото и да било.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *