НОВИНИ

Мануил Манев, ГЕРБ: Искаме оставката на министъра и главния секретар, защото продължиха политиката на Рашков

Кадър: БТВ

Депутатът от ГЕРБ Мануил Манев разкри защо от партията му искат оставките на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„Искаме им оставките, защото и двамата се захванаха да продължават политиката на бившия министър на вътрешните работи, да се занимават с кадруване и какво ли не, а не се погрижиха за полицаите и и за хората си. Това, което се случи последно и преля чашата, е фактът, че през последните няколко дни във връзка с този трагичен инцидент, единствената работа, която вършат двамата, е да търсят виновен. Някой друг виновен търсят. Това са основните причини. Няма обща вина за проблемите с оградата. Вината е ясна и конкретна. Вината е на г-н Рашков. От трибуната на Народното събрание говорихме не знам колко пъти, че не трябва поддръжката на оградата да отива в МВР, защото нямат възможности, сили и средства да се справят“, каза той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Демерджиев не пожела да излезе и да заяви истините за това, а тръгна да търси виновни. Истината е следната – поддръжката на оградното съоръжение е само един елемент от охраната на границата. Защо затвориха граничния участък в Болярово? Така оголиха границата с тези хора, които работеха там. Това нещо има отношение към случая. 50 км стана разстоянието, от което трябва да пристигнат граничарите, за да стигнат до оградата сега, когато няма участък в Болярово. Министърът трябваше да каже, че следствие на реформата на Рашков със затварянето в Болярово и други пунктове. има проблем, че не могат да пристигнат“, смята Манев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *