НОВИНИ

Внезапно почина Георги Станоев – Малката Бирма

Почина, издирваният от Интерпол, Георги Станоев по прякор Малката Бирма.

Тъжната новина оповестиха негови приятели в социалните мрежи. 32-годишният мъж бе разследван като член на бандата на баща си Евлоги Станоев, обвинена за производство на нелегални цигари.

Публикации пуснаха Маринела Арабаджиев, Васил Тошев, син на бившия главен редактор на вестник „Труд“ Тошо Тошев, и други. „Сбогом, приятелче“, е написал Тошев в инстаграм.

Малката Бирма бе обявен за издирване от Интерпол в края на 2018 година. Тогава спецпрокуратурата откри доказателства, че семейството на Бирмите стои зад 4-те фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и плевенското село Ясен, разбити няколко месеца по-рано.

Според разследващите месечният оборот от фабриките е бил около 10 млн. лв. Член на бандата е бил и убитият през март в София Любомир Иванов – Любо Полицая.

Георги Станоев бе задържан в Дубай през септември 2019 година. Месец по-късно вече е в България. Пуснат е на свобода срещу 40 000 лева гаранция. Неофициално се говори, че е бил болен от деменция.

Приживе Георги Станоев често можеше да бъде забелязан по скъпи заведения в столицата. Беше гадже на чалга певиците Преслава и Алисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *