НОВИНИ

Младата жена живяла в манастир. Подозирала, че има друга, убила приятеля си с метална гира

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 36-годишната К.Л. Тя е предадена на съд за това, че на 21.10.2021 г. в Пловдив умишлено е умъртвила Б.И., на 28 г., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

К.Л. и пострадалият се познавали. Те поддържали приятелски отношения. За определен период Б.И. се пренесъл да живее в апартамента на жената в Пловдив, а след това тя в неговото жилище. По-късно за няколко месеца двамата се разделили. След това отново продължили да се срещат. К.Л. живяла за кратко и в манастир. Когато се прибрала, подновила срещите си с Б.И.

На 20.10.2021 г. двамата се видели в дома на обвиняемата. Б.И. казал, че не се чувства добре, но тя не му повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Той се прибрал в дома си. К.Л. продължила да го търси по телефона. На 21.10.2021 г. пострадалият отново отишъл в апартамента на К.Л.

Тя поискала да излязат навън. Б.И. отказал, защото не се чувствал добре. К.Л. отново не му повярвала. Тя взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти нанесла удари по главата на пострадалия. Б.И. e починал от получената тежка черепно-мозъчна травма според заключението на съдебномедицинската експертиза.

К.Л. се опитала да заличи следите от престъплението, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. По-късно разказала за случилото се пред свидетел.

Обвиняемата К.Л. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *