НОВИНИ

Ново двайсет: Майката на Александър се опитала да го изведе от България с фалшив документ

Напук на влошаването на времето и множеството грешни следи, вече осми ден продължава издирването на малкия Александър от Перник . Междувременно версиите за това, какво е станало с 12-годишното момченце с аутизъм се смениха неколкократно, включително мнозина обвиниха бащата, че е отвлякъл сина си.

Вчера обаче таткото на Сашко, нотариус Александър Цветанов, съобщи във Facebook, че се е подложил на детектор на лъжата и е доказал, че казва истината. А междувременно доброволците обявиха, че прекратяват мащабната акция на търсене, но остават в готовност и ще се отзовават на конкретни сигнали.

Прокуратурата работи по всички версии, една от които е отвличане. Пред Bulgaria ON AIR журналистът Стефан Ташев сподели, че преди няколко месеца майката на детето Радостина Цветанова е направила опит нелегално да изведе детето от страната .

„Преди няколко месеца се е опитала, по закон трябва да се издаде паспорт. Майката се е опитала с фалшив нотариално заверен документ да изведе детето, но не се е получило“, сподели той.

Александър с майка си

И признава, че поведението на родителите е странно.

„Самият факт, че тя отказва да бъде разпитана – само този факт буди сериозни съмнения. Има някакви скрити и недоизказани от бащата проблеми в това семейство, които са оказали влияние на това, което се случи“, категоричен е Ташев.

Майката на детето от години живее във Великобритания. Вече е извикана от прокуратурата на разпит.

„Майката Радостина Цветанова се е свързала с разследващия полицай за призоваване за разпит в качеството ѝ на свидетел в хода на разследването. Тя е заявила, че на по-късен етап ще се завърне в страната. Ако не се яви – ще потърсим възможности за разпит там, където се намира, с инструмент на международното право“, поясни прокурор от Окръжна прокуратура – Перник – Албена Стоилова.

А родителите на Радостина Цветанова казаха за Новите ON AIR, че не знаят дъщеря им да е извикана на разпит.

Веселка разтърси „Фермата“ с това признание:

„Моля ви, оставете ни на спокойствие, оставете ни с мъката ни. Нищо не зная, следя какво казват полицаите“, каза майката на Радостина.

Оказа се, че детето не е било на училище както в деня на изчезването си, така и предишния ден. Семейството обаче отказва коментар.

А във Facebook бащата на Александър написа: „Детекторът на лъжата показа, че казвам истината, но това не е от значение за мен, защото сина ми го няма! Сашо, върни се вече“.

Акцията по издирването на Александър продължава.

Снимка: Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *