СВОБОДНО ВРЕМЕ

Тя е 45 кг, 155 висока, но всички политици се страхуват от нейните въпроси

За силата на думите, за правилните въпроси, за смелостта да ги задавиш, за отдадеността в работата, която не се събира само от 8 до 17 часа… За всичко това говори LadyZone в подкаста „Малки разговори“ с водещата и репортер на bTV Мария Цънцарова.

На екрана сме свикнали да я виждаме концентрирана, взискателна, неуморна и сериозна. Тук ви срещаме с една малко по-различна Мария. Тя е усмихната, забавна, естествена и с чаша от любимото си кафе.

ИНТЕРВЮТАТА

Мария Цънцарова е една от водещите на неделното издание на „Тази събота и неделя“ и е сред най-ярките разследващи и политически журналисти у нас. Въпросите ли са по-важни обаче, или отговорите – вижте във видеото.

„Има интервюта, в които има всичко друго но не и разговор“ – споделя ни Мария. Има обаче и други, в които се среща с толкова мъдри хора, че и е трудно да спре да ги слуша.

СПОРТЪТ

45 кг и 155 см висока, в момента Мария е отдадена на един спорт – бокса. Това е заниманието, заради което никога не пропуска тренировка и го практикува с удоволствие. Но в миналото е мечтала да стане тенисистка.

Боксът обаче й позволява да нанася удари. Според треньора й – нейните дори са силни. В бокса непозволени удари има. В журналистиката също. Но…

УДАРИТЕ В ЖУРНАЛИСТИКАТА

„Със сигурност във времето, в което съм пораствала в професията и съм се учила, съм допускала грешки. Но няма нито един събеседник, нито един човек, когото съм снимала по някакъв повод, когото да не мога да погледна в очите. Това, което ми дава спокойствие, е, че в никой момент не съм играла нечестно.“

Тръгва без предварителна нагласа дори към хора, за които има поставени етикети в обществото. Не спира с въпросите, когато знае, че й е нужно още малко, за да стигне до истината. Но когато усети, че губи интереса и не може вече да е полезна на зрителите, не се притеснява да се откаже.

Спокойствието трудно намира място в ежедневието й. Затова се опитваме да я пренесем поне на думи в бъдещето – когато адреналинът ще е по-малко, а годините повече.

МАРИЯ НА 65 ГОДИНИ

Бъдещето си представя на морето. Мечтае за къща от дърво и двор с много цветя, зелена трева, домати, краставици и зеле.

В настоящия момент и в дома си обаче Мария изглежда по съвсем друг начин. „Косата ми е събрана високо, с много широки дрехи съм облечена, чувам се да казвам неща като – „Не чупи и не разливай супата по пода!“

ДА, ЗАБАВНА МАЙКА СЪМ!

Признава, че общува с децата си така, както го прави и с възрастните около себе си. Синовете й са на 3 и на 5 г. Гледат както новини, така и сутрешния блок на bTV.

„По неволя!“ – допълва през смях Мария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *