НОВИНИ

Стана ясно какъв бандит е карал буса с мигранти, който се вряза в полицаи ВИДЕО

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви на брифинг, че полицейският бус, в който след гонка в София се вряза бус, превозващ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безопасно място. Милтенов обаче не скри, че полицаите не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.

Гл. ком. Милтенов уточни, че бусът е превозвал 12 нелегални мигранти. В момента се очаква на място да пристигне преводач от сирийски език, за да бъдат разпитани.

По информация на БНР водачът на буса, който се вряза в микробус на жандармерията по-рано днес, е криминално проявен и то с множество криминални регистрации. Найден Николов е от София, на 43 години. Мъжът е хоспитализиран в Клиника по хирургия на МБАЛ „Света Анна“.

Според непотвърдена информация водачът е неправоспособен – няма шофьорска книжка в момента.

На мястото на инцидента продължават следствените действия. Разследването вече е поето от Националната следствена служба.

Уточнява се от коя част на страната са били взети мигрантите и дали става въпрос за част от канал за трафик на нелегални бежанци.

От останалите настанени в „Света Анна“ единият мигрант е с фрактура на бедро и е хоспитализиран в Клиника по ортопедия! Вторият – със скалпова рана – е в Клиника по неврохирургия. Третият е с травма на шията в Клиника по неврохирургия. Най-тежко е състоянието на полицая, който е с тежка черепно-мозъчно травма и опасност за живота.

Инцидентът стана във вторник сутринта. Преследването на буса продължило около 50 километра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *