НОВИНИ

Важно съобщение от голяма хранителна верига, блокират продажбата на продукт

В следствие на резултатите от проучване на Българската национална асоциация „Активни потребители“, Billa България блокира от продажба продукта бяло саламурено сирене „Маклер – Даная“ – пълномаслено, произведено от „Маклер Комерс“ ЕООД, с рег. номер BG1712050 EO.

Налични количества от продукта са предоставени за лабораторен анализ в референтната за мляко и млени продукти, държавна лаборатория. Продуктът ще бъде изследван за съответствие на показателите в обхвата на Наредба за специални изисквания към млечните продукти, приета с ПМС № 260 от 29.07.2021г.

След като излязат резултатите от лабораторните анализи, в случай на установяване на несъответствие с изискванията на Наредбата, Billa България ще вземе решение дали и при какви условия да продължи партньорството си с производителя.

С цел да защити интереса на своите клиенти, Billa България ще извърши лабораторни анализи на всички сирена под собствена марка, по смисъла на Наредба за специални изисквания към млечните продукти.

Припомняме, че в изследването на „Активни потребители“ зa aнaлиз нa нeмлeчни мaзнини ca пoдбpaни 6 пpoдyĸтa и пoлoжитeлнa зa тaĸивa ce oĸaзa eдин oт тяx. 43% cъдъpжaниe нa нeмлeчни мaзнини ce oтĸpивaт в мapĸa пpoдaвaнa нeoпaĸoвaнa в мaгaзин нa Биллa пoд имeтo „Дaнaя“. Имитиpaщият пpoдyĸт ce пpeдлaгa нa cĸaндaлнaтa цeнa oт 20,90 лeвa нa ĸилoгpaм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *