НОВИНИ

Майката на Семерджиев: В момента на инцидента не е бил под въздействие на наркотици

Близо пет месеца след фаталната катастрофа на булевард „Черни връх“ говори майката на обвиняемия Георги Семерджиев – Мариана Семерджиева.

„В 1 часа ми се звънна на вратата и полицай каза, че е катастрофирал. Ние тръгнахме със съпруга ми и с брат му на местопроизшествието. Тръгнахме да го търсим по храстите, по градинките, във въпросната автомивка, която беше наел. Така и не го намерихме. До последно и ние се притеснявахме дали е жив. До дома му отидохме вечерта. Отстрани викахме, но нямаше реакции“, казва Мариана пред bTV.

Тя разказва, че часове преди фаталната катастрофа семейството е било заедно на вечеря и Георги не бил дрогиран. Прокуратурата е на противоположното мнение и посочва, че деянието е извършено след употреба на метамфетамин.

„Аз съм сигурна, че той в момента на инцидента не е бил под въздействие на наркотици. Според мен, след като се е прибрал вкъщи, е употребил“, казва още майката на Георги Семерджиев.

Ако той се е прибрал веднага след инцидента, това би означавало, че е имал наркотици в себе си или в дома си?

Мариана Семерджиева: Това вече не мога да кажа. Нямам представа.

Вие знаехте ли че той употребява наркотици?

Мариана Семерджиева: Не. С нищо не сме видели, не ни е показал.

Според държавното обвинение във фаталната вечер Георги Семерджиев е шофирал с фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера. Според майка му джипът е на лизинг, а номерата и книжката – истински.

„Това, което знам е че той ходи в Швейцария, и че от там си е имал книжка“, казва майката.

Твърденията, които родителите на Георги Семерджиев не отхвърлят, са за начина, по който синът им си тръгва от местопроизшествието. Според Мариана Семерджиева причината е уплахът от случилото се. Не отричат и любовта му към високите скорости.

„Това му е първото ПТП. Единствените глоби, които знам, че има са за без колан и за превишена скорост“, казва Марина Семерджиева.

Съгласни са също, че престъплението не е умишлено.

„Моят син не е убиец. Такова нещо не би направил умишлено. Много ни е мъчно на нас. Просто съжаляваме“, допълва майката на Семерджиев.

Според вътрешния министър повече от 40 полицаи са му помагали. Мариана Семерджиева отрича над сина й да има полицейски чадър.

„За мен това е смешно и нереално“, допълва тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *