НОВИНИ

Ловците на педофили хванаха преподавател от УАСГ

Преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) стана поредната жертва на Ловците на педофили, както са известни група младежи от София. Паднал в капана им, след като писал около месец на 16-годишно момиче, което твърдяло в чатовете, че е на 13 г. Той карал ученичката да се видят, а като станат гаджета, и да правят секс. Мъжът бил приклещен от “ловците” в неделя в столичния квартал “Младост 3”, където екип на 7-о РУ задържал преподавателя.

Георги Иванов е главен асистент в УАСГ. Комуникацията му започнала на 20 декември м.г. Двамата първо си писали в сайт за запознанства, в който има изискване да си на 18 г. за регистрация. Иванов попаднал на профила на момичето. Той не предполагал, че зад него стоят групата на Ален Симеонов и приятелите му, които развиват своята мрежа, известна като “Ловци на педофили”. Те се прочуха през март м.г., когато след техните граждански арести на педофили бяха задържани общо 21 души, всички по същата схема като с преподавателя от УАСГ. От групата казват, че са разобличили над 40 души, които търсят секс с непълнолетни в интернет.

Чатът на Иванов с момичето бързо минал във вайбър. Там девойката казала, че е на 13 г., но това не притеснило Иванов, става ясно от излъчваното на живо задържане на мъжа. То е публикувано във фейсбук профила на Симеонов. На него се виждат 30 секунди среща между момичето и Иванов. След това пристигат Ален и другите от мрежата. Веднага започват да питат мъжа дали знае какво се случва.

“Просто исках да се запозная с момичето”, отвръща Иванов. Докато от групата му обясняват, че това, което прави, е педофилия, и дори му изчитат точния член от НК, по който впоследствие ще бъде обвинен, Иванов почва да се защитава. Казва, че не е направил нищо лошо.

Разказал и история как негов приятел си хванал гадже от сайт за белот. Той бил на 27-8 години, а тя на 13. Вече щели да се женят. Писал дори, че смята разлика между двама души от 20 години за нормална.

В разговора, докато момчетата викат полицията, обяснява, че не е казал, че ще се женят сега. Дори бил готов да изчака няколко години, за да правят секс. Изразява и готовност да ги заведе при 3 стари гаджета, които чакал, най-малката била на 18 г. През това време момчетата му четат извадки от чатове.

“Ами, разбира се, че ще се обичаме много. Като тръгнем, ще се целуваме, гушкаме, а като тръгнем като гаджета, ще се чукаме. Това е напълно нормално”, писал той на момичето. Хвалел се колко е добър в леглото. Не го притеснил и въпросът на момичето дали на нея няма да ѝ стане нещо, след като е на 13 години.

“Аз нищо не съм направил и не съм имал никакви намерения”, продължава обаче с обясненията Иванов. Посочва, че е гледал клиповете на момчетата, и ги поздравява за това, което правят. “Не се притеснявам както сте залавяли възрастни вече мъже, наистина, семейни с деца и т.н. А за един млад, свободен човек…”, тръгва да казва той, когато е прекъснат.

В крайна сметка дошлият патрул на 7-о РУ го задържа, а Иванов се оказва не на 31 г., за колкото се представя, а на 34. Прокуратурата го е обвинила за чатовете с непълнолетната, в които опитал да “установи контакт с нея с цел извършване на блудствени действия и съвкупление”. Мъжът е задържан за до 72 часа и ще му искат постоянен арест.

От УАСГ коментираха пред телевизия Bg on air, че ще освободят преподавателя, ако вината му бъде доказана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *