НОВИНИ

Близък до Путин: Войната в Украйна вече е загубена, очаква се преврат

“Войната вече е загубена. Руската икономика се срива”, това заяви бившият автор на речите на Путин и политически анализатор Абас Галямов, пише 24часа.

Галямов даде интервю пред телевизия Си Ен Ен и заяви, че е убеден, че руснаците ще търсят виновник за огромните военни загуби на бойното поле и икономическата криза, причинена от западните санкции.

“Все повече войници се връщат в ковчези от бойното поле. Руснаците ще потърсят обяснение за случващото и ще си отговорят сами, че страната се управлява от един стар диктатор и тиранин”, каза още той, визирайки руския президент Владимир Путин.

Политическият анализатор дори прогнозира военен преврат през следващите 12 месеца.

“Политическата ситуация се промени. Путин вече не е толкова популярен, войната също и смятам, че превратът е нещо много възможно”, коментира той.

Според Галямов е много вероятно Путин да отмени президентските избори в Русия, които трябва да се проведат през март 2024 г.

“Путин вече е загубил, ако съдя по действията му. Много трудности го очакват, ако не победи Украйна. Руснаците не се нуждаят от него, ако той не е силен. Възможно е да обяви извънредно положение и да отмени изборите”, смята бившият автор на речите на руския президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *