СВОБОДНО ВРЕМЕ

Трансформацията на Ванеса: От опасни 200 кг до здравословно тяло! (ВИДЕО)

Ванеса Крос е на 31 години и е била пълна почти през целият си живот. С годините килограмите ѝ непрекъснато се увеличават, докато не достигна впечатляващите 200 кг. Това я прави изключително неподвижна и ограничава живота ѝ до много малка област в дома ѝ в Халден, Норвегия. За нея е трудно да прави дори най-прости задачи, като да се измие или да се изкачи по стълбището.

Тя е прекарва много време в болница и е опитвала най-различни лечения за  проблема си, но нищо не е довежда до осезаемо подобрение. След като достига впечатляващото тегло от 200 кг, тя осъзнава, че нещата трябва да се променят. Жената започна да търси начини да намали теглото си, като първоначално започва с ограничаване на количеството храна, което приема.

Ванеса казва, че най-голямата ѝ мотивация да отслабне е била мечтата да се върне към живота, който е имала преди да стане толкова тежка. Тя започва да ходи на спорт и да тренира за кратки интервали, като постепенно увеличава трудността на упражненията си. Освен физическите упражнения, Ванеса също започва да се грижи за хранителния си режим, като започва да яде повече зеленчуци и плодове, и да ограничава консумацията на вредни храни каквито са бургери, пици, дюнери, газирани напитки и всичко останало, което би могло да се класифицира като “шит фууд”.

След месеци на упорит труд и постоянен контрол на диетата си, Ванеса успява да намали теглото си до 80 кг. Сега животът ѝ е напълно променен – тя може да се движи свободно, да излиза с приятели и да се занимава с любимите си дейности.

В крайна сметка, Ванеса ни показва, че ние сами сме главните герои в нашия живот, и че ние вземаме решенията за него. Никой друг не може да ни каже какво да правим, когато става въпрос за нашето здраве и благополучие. Ние трябва да поставим цели и да се борим за тях, за да постигнем успех и щастие в живота си. Ванеса е пример за това и нейната история е вдъхновяваща за всички, които искат да живеят по-здравословен и по-добър живот.