НОВИНИ

Божков проговори на онлайн пресконференция за Алексей Петров, Пригожин и Къро и разкри влиза ли в битката на местния вот ВИДЕО

Срещу мен беше организирана атака, като военна операция. Близките ми бяха подложени на репресия, арестуваха жена ми и сина ми. Заплашваха всички близки и познати. Това заяви обвиняемият по 19 обвинения Васил Божков, който в момента е под домашен арест, след като бе пуснат с гаранция от милион и половина лева. Припомняме, че в петък бизнесменът обяви, че ще даде онлайн пресконференция.

Той повдигна завесата около екстрадицията си: “Арабският термин “екстрадиция” е грешка в превода. Прибирането ми беше осуетено от “Интерпол”. Бях арестуван в Дубай, след това тръгна дело и съдът реши да не съм екстрадиран. Подадох молба да се прибера и си дойдох доброволно, сам, с първия самолет. Без принуда и екстрадиции.”

“Хората ме питаха дали съм сигурен, че е безопасно да се прибера и подписах декларация, че се прибирам по собствена воля и на собствена отговорност”, допълни той.

“Аз съм защитен свидетел по делото с Борисов, Арнаудова и Горанов. Разпитваха ме два пъти по 4 часа. Направиха ме защитен свидетел. Моят живот и животът на близките ми е силно застрашен в момента”, посочи още обвиняемият, който не спира да развява компромати срещу лидера на ГЕРБ, които се базират само и единствено на негови твърдения.

Божков заяви, че не познава Алексей Петров и няма информация какво се е случило с него.

“Българско лято” няма да участва в местните избори. Постигнал съм всичко в живота и единственото, което мога да направя вече е за българите и България. Хората трябва да се събудят и ще разчитаме на тях като подкрепа. Българинът трябва да знае, че може всичко да реши сам и всичко е в неговите ръце”, допълни той.

“Моето завръщане няма нищо общо със смяната на Гешев и убийството на Алексей Петров, просто на 23 август получих разрешение да пътувам и на 25 август излетях. За протестите, не си ли спомняте? Дадох едно интервю, в което обявих как държавата се управлява от хунта, хората са депресирани и се появиха протести, Христо Иванов отиде да лежи на Росенец, президента вдигна юмрук. До тогава никой не смееше да направи нищо. С президентът Румен Радев не се познавам и нямам никакви отношения”, увери Божков.

Той припомни, че беше арестуван на летището и е лежал 10 дни в следствения арест.

“В момента съм под домашен арест, нямам намерение да осъществявам връзка с Борисов и Горанов. Единственото вредно нещо е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата система, за да има България някакво бъдеще”, твърди Божков.

“ПП и ГЕРБ ги отъждествявам като Комсомолската организация на ГЕРБ”, допълни обвиняемият бизнесмен.

“Ще помоля да не ме принизявате до мафиотски сюжети. Нямам общо с Каменов, Цветомир Найденов няма да го коментирам. Един починал от рак, друг починал. Аз ги убивам. Това са измислени неща. Нито съм свързан с Къро, нито съм бил близък с него, нямам общо с побоя на Слави Ангелов. Това не е вярно и свидетелят, който цитирате, има психически отклонения. Може би сте му гледали постовете във “Фейсбук” и можете да си направите сами оценка”, каза той.

Божков сравни ситуацията с партия шах и заяви, че “черните са без царица, а царят е в шах” и партията трябва да приключи с пълна победа на белите.

“България каква външна политика има? Ние сме членове на ЕС и НАТО. Продължават да грабят държавата и мисля, че всички го знаете. Мисля да не се занимавам повече с бизнес, нямам нужда. Каузата ми е да направя нещо за България и българския народ. Знаете какво направиха с колекцията ми – съсипаха я тотално. Сега не знаем къде и как се съхранява, унищожиха едно национално богатство и съсипаха един музей. Даже мисля да не коментирам това”, посочи той.

слушате глупостите на тоя малоумник Кънев, естествено, че не съм имал бизнес Пригожин. Но и да съм имал, тогава не е било притеснения. Американските компании най-много се натискаха да работят с Русия. След войната не е така. Това е огромен пазар и имаше място за всеки”, разкри още Васил Божков.

Той твърди, че не се е договорил с никой за прибирането си в България.

Припомняме, че по едното дело – свързано с културно-исторически ценности прокуратурата му наложи мярка парична гаранция от 1,5 млн. лв. Така отпадна и последната пречка той да бъде освободен, макар и под домашен арест, който да изтърпява в сградата на “Нове холдинг” на ул. “Московска”.